Tårnet

– et undervisningsmateriale

Om filmen

'Tårnet' er en poetisk norsk animationsfilm af Mats Grorud (2019). Den handler om den 11-årige palæstinensiske pige Wardi, som bor i en flygtningelejr i Libanon. Wardis oldefar Sidi flygtede fra sit hjem i Palæstina i 1948, og blev lovet, at han kun skulle bo i flygtningelejren i 14 dage. Men han bor der stadig, og nu er han døende. En dag giver han Wardi nøglen til sit barndomshjem og en opgave: Hvilken vej skal hun følge? Hvad kan hun lære fra fortiden?

Filmen er baseret på virkelige interviews med flygtninge i Libanon, og de animerede karakterer er baseret på virkelige personer.

Om undervisningsmaterialet

Biografen og distributionsselskabet Øst for Paradis har i samarbejde med FN produceret et undervisningsmateriale til filmen. Materialet fokuserer på menneskerettigheder og livet som flygtning og retter sig mod dansk, historie, samfundsfag og kristendomskundskab i 6.-9. klasse. Materialet indeholder både en lærervejledning og et elevark med baggrundsviden og konkrete arbejdsforslag til før og efter visning af filmen. Man kan arrangere en visning i samarbejde med fx Øst for Paradis (Århus), Gloria (København), Cafébiografen (Odense) og Biffen (Ålborg). 

Fagligt fokus

  • FN's Verdenserklæring om Menneskerettighederne
  • Baggrunden for Israel-Palæstina-konflikten
  • Livet i en flygtningelejr
  • FN's rolle i flygtningelejrene

Find lærervejledning og elevark hos Øst for Paradis: Tårnet

Materialetype: